Dutch Ragdoll Club

voor de echte Ragdoll liefhebbers
Kittenbemiddeling & kittens verwacht

De DRC is afhankelijk van informatie van de fokker. Het is dus mogelijk dat er hier kittens vermeld worden die in werkelijkheid al verkocht zijn of kittens worden verwacht die inmiddels al geboren en/of besproken zijn.

Kittenbemiddeling
kan worden aangevraagd via de mail, vermeld geboortedatum, geslacht en de kleur en aftekening. Dan nemen we de kittens zo snel mogelijk in behandeling. Fokkers die aangesloten zijn bij de DRC mogen hun kittens gratis aanmelden. Desgewenst plaatsen wij er een foto van uw kittens bij. Dit is eenmalig, foto's worden niet gewisseld. Het is dus niet handig om foto's van pasgeboren kittens in te sturen.

Verwacht u een nestje?
Stuur dan een mail met de namen van de ouders, de te verwachtte geboortedatum en de kleur en aftekening die u bij de kittens verwacht. 

Heeft u vragen en wilt u liever persoonlijk contact? Bel dan gerust met 0299-648310

Koop nooit een Ragdoll zonder stamboom
De stamboom bevat in principe de genetische kaart van uw kitten. De stamboom is niet het duurste deel van uw kitten en een goede fokker is juist trots op de stamboom van zijn/haar kittens. Goedkoop kan dan heel snel duurkoop worden, als u niet weet wat de achtergrond van uw kitten is.
Het is de leden van de Dutch Ragdoll Club niet toegestaan om kittens zonder stamboom te verkopen en let op: Een afstammingsbewijs is GEEN stamboom!

DNA onderzoek naar HCM.
is momenteel gebaseerd op twee gens. De overige gens zijn nog niet in beeld gebracht en er zijn inmiddels meerdere gevallen bij de Ragdoll bekend waar de DNA test negatief op HCM was maar de kat bleek via de echo wel degelijk HCM te hebben. Daarom blijft het testen op HCM via de echo door een erkende radioloog noodzakelijk. 
Een lijst met erkende radiologen vind u www.nrkv.info  Als koper van een kitten kunt u altijd vragen naar een recent HCM testrapport van de beide ouders. 

Wij zijn afhankelijk van de informatie die de fokker ons opgeeft. Deze informatie, zoals geslacht, aftekening en kleur, wordt hier weergegeven. Zolang de fokker ons niet meldt dat de kittens verkocht zijn blijven ze op deze pagina staan

Traditioneel of non traditioneel?

Naast de traditionele Ragdoll, een pointed kat met blauwe ogen, hebben we ook de non traditionele Ragdoll. 

De solid, sepia en de mink. 

De solid is geen point, de sepia en de mink zijn dit wel. 
Solids hebben geen blauwe ogen en zijn er in diverse kleiuren. De aftekening is wel hetzelfde, mitted en bicolor.
De mink, en sepia lijkt op de traditonele colorpoints. De mink heeft wat minder contrast tussen de points en lichaamskleur. De sepia heeft heel weinig verschil tussen points en lichaamskleur waardoor het lijkt het lichaam en points gelijk zijn. Deze kittens zijn bij de geboorte al gekleurd waar de traditionele kittens spierwit geboren worden en pas na een paar dagen gaan kleuren. 
De Dutch Ragdoll Club vermeldt de kleuren en aftekeningen en hierdoor kunt u onderscheid maken tussen traditioneel en non traditioneel.

~~~

Kittens verwacht/geboren:

~~~


Cattery de Purmerdolls heeft nog een kitten beschikbaar!


1 blue solid mitted katertje

Geboortedatum: 27-07-2021

Fokker: Frank Oosterhof, telefoon: 06-22449072 of mail

~~~~~~


Cattery de Purmerdolls verwacht kittens

Neem voor meer informatie contact op met

Fokker: Frank Oosterhof, telefoon: 06-22449072 of mail
 

~~~~~~~~~
 


E-mailen
Bellen